$articleHeading

En dag i Ekens magiska värld ÅK2

Fantasifull dag i naturen för åk 2

Sparbanksstiftelsen Finn bjuder i samarbete med Stiftelsen Skånska Landskap in elever i årskurs 2 från elva kommuner till en fantasifull och upplevelserik dag i naturen. Platsen är Fulltoftas skogar. Här får eleverna träda in i sagans och naturens värld - bland uråldriga ekar tillsammans med sagoberättare, skådespelare och utomhuspedagoger. Dagen är kostnadsfri för skolan.

Om dagen

En dag i ekens magiska värld ger eleverna kunskap och känsla för alla de djur och växter som lever i, av och runt eken. Eleverna får en ingång till naturen med hjälp av en fantasifull berättelse som gestaltas av skådespelare och naturpedagoger. De blir engagerade i uppdrag och utmaningar, där de utforskar flera hundra år gamla ekar. Naturvetenskap, biologi och historia med inblick i myter och folktro är ämnen som eleverna fördjupar sig i. Barnen är också med och skapar nytt liv när varje klass planterar sin egen ek i skogen. Lärandet är direkt kopplat till Lgr11.

För vem? 
En dag i ekens magiska värld riktar sig till alla elever i årskurs 2 inom Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas verksamhetsområde, d v s följande kommuner: Lund, Sjöbo, Eslöv, Höör, Hörby, Simrishamn, Ystad, Svalöv, Tomelilla, Staffanstorp och Kävlinge.

Vem står bakom projektet? 
En dag i ekens magiska värld är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne, och bankens ägarstiftelser, från Stiftelsen Skånska Landskap.

När? 
Projektet genomförs måndag till fredag under våren (en grupp på förmiddagen som avslutar med lunch och en grupp på eftermiddagen som startar med lunch). Klassen hämtas och lämnas med buss på skolan.

Var? 
Dagarna äger rum i Fulltoftas strövområde.

Kostnad 
Dagen är kostnadsfri för skolorna. Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen 1826 finansierar projektet, såväl transport som aktiviteter. Egen matsäck medtages.

Anmälan 
Anmälan görs via ett webformular på www.sparbankenskane.se/skolprojekteken

Frågor
Praktiska frågor gällande anmälan, buss etc: 
Emilie Andersson, Skogssällskapet (som administrerar alla bokningar) 
eken@skogssallskapet.se, 0451-150 15


Frågor om projektets upplägg och innehåll: 
Åsa Johansson, verksamhetschef utomhuspedagogik, Stiftelsen Skånska Landskap 
asa.j.johansson@skane.se, 0768-871 883

Mer information

Sista anmälningsdag för vårens projekt var 28/2