Ägare till Sparbanken Skåne

Skolprojekt

Sparbanksstiftelsen Finn verkar för att bidra till en positiv utveckling i det lokala samhället. Vi prioriterar därför särskilt projekt som riktas till barn och ungdomar och som kommer många till del.

Varje år erbjuder Sparbanksstiftelsen Finn i samarbete med Sparbanken Skåne ett antal skolprojekt till skolor inom vårt verksamhetsområde, bl a endagsutflykter för årskurs 2, 5 och 8. Vi erbjuder också föreläsningar i privatekonomi till högstadier och gymnasieskolor.

En dag med Gårdens Djur ÅK2

Var kommer maten ifrån? Hur ser framtidens hållbara lantbruk ut? Och hur mjuk är egentligen fårets ull?

Boka in klassen för ett lärorikt besök i bondens vardag. Sparbanken Skåne bjuder i samarbete med sina ägarstiftelser in elever i årskurs 2 till En dag med gårdens djur.

Vi besöker något av gymnasierna med naturbruksprogrammen i Bollerup, Svalöv eller Önnestad. Under rundvandringen lär vi oss om brödet, mjölken och köttet. Kort och gott, matens väg till tallriken från ett levande lantbruk. Vi tittar också närmare på några av bondens maskiner.

Erbjudandet är kostnadsfritt och riktar sig till skolklasser i Eslöv,Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826 står bakom projektet och finansierar buss till och från anläggningarna samt guider på plats. Besöken sker i slutet av april och under maj månad. Varje rundvandring tar cirka 2 timmar. Möjlighet finns att äta medhavd fika och lunch.

Lärare som vill delta med sina andraklassare gör en intresseanmälan på www.sparbankenskane.se/gardensdjur Där finns också mer information om hur utflykten är upplagd och hur bokningen sker.

Välkommen till En dag med gårdens djur!

Vem står bakom projektet?
En dag med gårdens djur är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne med ägarstiftelser. Det genomförs i samarbete med LRF Skåne och gymnasierna med naturbruksprogrammen i Bollerup, Svalöv och Önnestad. Deltagande är kostnadsfritt för skolorna. Projektet finansieras i sin helhet av sparbanksstiftelserna.

Arkeologiskolan ÅK5

Var med och gräv fram Skånes historia i Uppåkra! Skandinaviens största järnåldersbosättning.

Under åkermarken i Staffanstorp vilar Uppåkra – en fornlämning som räknas till Skandinaviens största järnåldersbosättning. Elever i årskurs 5 får chansen att bli arkeologer för en dag och lära sig hur historien skapas genom fynd i marken.

Läs mer hos Sparbanken Skåne

En dag på Vattenhallen Science Center ÅK8

Skånska åttondeklassare får möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga

Sparbanken Skåne i samarbete med sina ägarstiftelser bjuder in till en vetenskapsdag på Vattenhallen Science Center i Lund. Boka in en eller flera klasser för ett besök.
Välkommen till, En dag på Vattenhallen!

Läs mer hos Sparbanken Skåne

Ung Ekonomi

Ung Ekonomi är ett utbildningsprojekt i privatekonomi som riktar sig till högstadie- och gymnasieskolor inom stiftelsens verksamhetsområde.

Boka Ung Ekonomi kostnadsfritt och ge dina elever möjligheten att lära sig mer om privatekonomi och möjligheten till en bra start i livet.

Ung Ekonomi är ett stiftelsefinansierat projekt som drivs av Stiftelsens Utbildningsforum Skåne AB och erbjuder kostnadsfria, ickesäljande gästföreläsningar i privatekonomi. Projektet har sedan starten 2008 träffat över 30 000 elever i regionen och föreläsningarna har varit mycket uppskattade av både elever och lärare.

Föreläsningens syfte är att på ett interaktivt, roligt och enkelt sätt gå igenom privatekonomins grunder. Innehållet består bland annat av:

  • Budgetövning a la ”Lyxfällan”
  • Spara och Låna
  • Kortfilmer
  • Mentometerknappar

Vill du komma i kontakt med oss eller boka in din klass, tveka inte att höra av dig. ungekonomi@utfo.se

Bidrag

Sparbanksstiftelsen Finn bidrar till utvecklingen i regionen.

Det sker genom att stiftelsen ger stöd, företrädesvis inom stiftelsens verksamhetsområde, till projekt av hög kvalitet som syftar till att främja näringsliv, barn och ungdom, infrastruktur, forskning, utbildning, idrott eller kultur.

Vi har öppet för ansökningar två gånger om året. Den 1-31 mars och den 1-30 september. Alla ansökningar görs digitalt, här på vår hemsida.
Bidrag lämnas i regel till verksamheter som sker i projektform där projektet är väl definierat. Både fysiska eller juridiska personer kan söka bidrag från stiftelsen.

Stöd från stiftelsen ges framför allt till verksamheter som av allmänheten uppfattas som samhällsnyttiga och utvecklande. Mottagaren ska präglas av allmänt gott anseende och den verksamhet som stöds ska uppfylla högt ställda etiska krav och aldrig strida mot gemene mans syn på god moral och god smak.

Stiftelsen tar emot ansökningar och söker i mån av resurser själv intressanta projekt.

I all verksamhet beaktas det intresse Sparbanken Skånes olika verksamhetsgrenar kan ha i stiftelsens aktiviteter.

Stiftelsen delar normalt inte ut stöd till resor eller lönekostnader.

Positivt värde

Projekt som har ett positivt värde för regionen prioriteras. Vid beslut läggs stor vikt vid projektets förväntade effekt. Samtidigt ska betonas att stiftelsen är medveten om de förändringar och avvikelser som kan komma att ske under projektets levnad. Stor vikt läggs vid att projektägaren håller stiftelsen underrättad om eventuella avvikelser i vissa fall för stiftelsens godkännande.

Läs i ansökningsguiden hur du gör för att ansöka om bidrag 

Laddar…