Kulturen i Lund

Kulturen i Lund

Idag är vi extra glada över beslutet att vi donerar 1,5 miljoner kronor i bidrag till Kulturen i Lund för bygget av den nya lekplatsen!

Kulturens lekplats är populär och används så väl av ”vanliga” besökare som förskolor i Lund. Den gamla lekplatsen var väldigt sliten, och den nya byggs för att hålla i många år.
Den nya lekplatsen på tema stad och land har ritats av Lennart Pranter i samarbete med Kulturen, och byggs av Pranters Hantverk AB. Den kommer att öppna inför sommaren 2023. Planen från början var att stadsdelen skulle öppna redan i september, men leveransproblem med mera har orsakat förseningar. Nu när finansieringen är säkrad även för landsbygdsdelen har Kulturen därför bestämt sig för att öppna hela lekplatsen på en och samma gång. Bilderna här är från det  pågående bygget. Foto: Maria Bohlin, Kulturen