Bli blodgivare med Sparbanken Skåne

Bli blodgivare med Sparbanken Skåne

Det behövs fler som ger blod i Skåne! Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare.

 

Bli blodgivare med Sparbanken Skåne

Det behövs fler som ger blod i Skåne! Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare.

2023 kan du som blir ny blodgivare få möjlighet att välja en ideell förening som Sparbanken Skåne skänker 1 000 kronor till. Fyll i bankens blankett och ta med vid ditt första besök till någon av GeBlods blodcentraler eller blodbussen i Skåne.

Blanketten finns på sparbankenskane.se/blodgivare

 

Hur funkar det?

Uppfyll grundkraven för att bli blodgivare

Grundkraven för att bli blodgivare i Skåne är att du behöver vara 18-65 år, väga minst 50 kilo och ha en svensk giltig ID-handling och svenskt personnummer samt tala och förstå svenska. På GeBlod.nu kan du göra en snabbkontroll för att se om du har chans att bli blodgivare.

Anmälan

Vill du komma till en blodcentral eller blodbuss behöver du anmäla dig på geblod.nu/bli-blodgivare, därefter blir du kontaktad och får en tid för provtagning.

Välj förening

Välj vilken ideell förening i Sparbanken Skånes verksamhetsområde* som du skulle vilja att banken ska skänka 1 000 kronor till. Bidraget kan inte lämnas till politisk eller religiös verksamhet. Fyll i och skriv ut blanketten som finns på sparbankenskane.se/blodgivare och ge den till personalen i samband med ditt första besök på blodcentralen eller blodbussen.

Gäller nya blodgivare

Syftet med projektet är att öka antalet personer i Skåne som ger blod. Därför ska den som vill skänka pengar genom banken inte vara registrerad som blodgivare tidigare.

Tack för din insats!

Om det visar sig i samband med ditt besök på blodcentralen eller blodbussen att du inte kan vara blodgivare tackar vi för ditt engagemang och Sparbanken Skåne skänker ändå 1 000 kronor till föreningen som du valt.

Mer information finns på sparbankenskane.se/blodgivare

* Sparbanken Skånes verksamhetsområde är kommunerna Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge.