Sparbanken Skåne stödjer satsning i skånsk tjejfotboll

Sparbanken Skåne stödjer satsning i skånsk tjejfotboll

Projektet Double Hattrick by FC Rosengård ska få fotbollstjejer i Skåne att fortsätta med fotboll och engagera sig i föreningslivet så länge som möjligt.

Varje säsong får 18-20 flicklag från skånska föreningar inspirationsträning och gemensamma fotbollsaktiviteter genom projektet. Nytt för säsongen är att upp till 100 unga kvinnor får möjlighet att utbilda sig till ledare. Sparbanken Skåne stödjer projektet för att skapa en hållbar tjejfotboll i regionen.

Projektet Hattrick startade 2018 och Sparbanken Skåne har stöttat satsningen sedan starten. Under säsongen 23/24 gör bankens engagemang att 14 föreningar* i bankens verksamhetsområde kan ta del av projektets olika delar kostnadsfritt. Satsningen blir möjlig tack vare sparbanksidén, där en bärande del är att vinst från bankrörelsen ska kunna komma till nytta ute i det lokala samhället.

Vad gör Sparbanken Skånes stöd till Double Hattrick för skillnad?

  • Det möjliggör att vi kan genomföra det här överhuvudtaget. Det skapar ett mervärde ute i de skånska föreningarna och att banken dessutom bidrar med kunskap i ekonomi tycker vi är jättebra eftersom unga har nytta av att lära sig om privatekonomi tidigt till exempel i samband med första sommarjobbet, säger Emma Franzén på FC Rosengård.

*Föreningar i bankens verksamhetsområde som deltar i spår 1 23/24: Dalby GiF, Uppåkra IF, IF Lödde, Lunds BK, Lunds BoIS, Södra Sandby IF, Veberöds AIF, Värpinge IF, Askeröds IF, IFK Simrishamn, Sjöbo IF, Spjutstorps IF, Tomelilla IF, Ystads IF FF

Läs mer hos Sparbanken Skåne