250 idrottsledare i Skåne hyllas med stipendier från Sparbanken Skåne

250 idrottsledare i Skåne hyllas med stipendier från Sparbanken Skåne

Under 2024 delas 250 Idrottsledarstipendier ut till idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne.

I år har vi extra fokus på unga ledare och bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med RF-SISU Skåne. Isak på Lödde Kanotklubb är en av 250 som hyllas med stipendium 2024.

Isak Dahl är 18 år och fastnade helt för sporten kanot för ungefär sju år sedan när det fanns en möjlighet att prova på. Sedan dess har han lagt många timmar i veckan på att träna, i perioder även elitsatsat. Nu tilldelas han Skånes Idrottsledarstipendium för hans engagemang som ledare i Lödde Kanotklubb där han gått flera ledarutbildningar och hjälper till på träningar som exempel kanotskolan för nybörjare men också som ledare på landslagsläger för ungdomar.

– Jag har gått flera ledarutbildningar och har insett att det nästan är roligare att vara ledare än att paddla själv! Det roliga med att vara tränare är att se alla man tränar ha kul och hjälpa dem att bli bättre och lyckas bygga upp en riktigt härlig stämning, säger Isak Dahl.

Läs mer på Sparbanken Skåne