Skånes idrottsledarstipendier

Skånes idrottsledarstipendier

Under 2023 delas 250 Skånes Idrottsledarstipendier ut till idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne.

Under 2023 delas 250 Skånes Idrottsledarstipendier ut till idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi hyllar ledarna eftersom de har stor betydelse för samhällsutvecklingen. Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med RF-SISU Skåne. I år fokuserar vi lite extra på unga ledare och en av årets idrottsledarstipendiater är Mina Westesson i LUGI Gymnastikförening.

 

Mina Westesson är 19 år men har trots sin unga ålder varit engagerad som ledare i flera år i föreningen. Hon tränade själv truppgymnasitik i tio år men i samband med att hon la träningen på hyllan bestämde hon sig för att engagera sig som ledare för barn- och unga. Nu tränar hon tre olika lag där de yngsta barnen är 7 år och de äldsta är 12 år. Totalt har hon träningar fem dagar i veckan och det är stor variation på träningarna då exempelvis den äldsta gruppen just nu jobbar mot målet att vara med i USM.

 

  • Det känns jättefint att vara en del av barnens utveckling och följa deras gymparesa. Jag tycker det är viktigt att göra samhällsnytta och uppmuntra till mer fysisk aktivitet. Jag är väldigt glad för det här stipendiet och över att föreningen ser mitt arbete. Vi är ändå 150 ledare i föreningen och jag blir faktiskt varm i hjärtat av att tänka på att jag fått detta. Det ger mig bra motivation att fortsätta att göra skillnad, säger hon.