Fem föreningar prisas för nytänkande på barn- och ungdomssidan

Fem föreningar prisas för nytänkande på barn- och ungdomssidan

Fem skånska idrottsföreningar prisas av Sparbanksstiftelserna i Skåne för sitt framåtblickande arbete på barn- och ungdomssidan.

Utmärkelsen ”Årets förnyare” på 25 000 kronor delades ut för tredje året i rad på Skånes Idrottsledargala.
Närmare 500 representanter från föreningslivet i Skåne hade den 16 maj samlats på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Under galakvällen delades 250 stipendier ut till ideella ledare inom barn- och ungdomsidrotten i regionen – och dessutom hyllades fem föreningar för nytänkande insatser.

– Idrotten har stor betydelse för många under uppväxtåren. Vi tror på ett fortsatt starkt föreningsliv i Skåne, men som förening gäller det att inte stå still utan att vidareutvecklas. Vi är mycket glada över att ha hittat fem värdiga vinnare av utmärkelsen Årets förnyare, säger Katarina Andrén, VD Sparbanksstiftelsen Finn.

2018 års mottagare av Årets förnyare

  • LUGI Vattenpolo, Lund, med ordförande Seth von Dardel. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Finn.
  • BK Pan, Sjöbo, med ordförande Bo Persson. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.
  • Kristianstad Predators AFF, med sportchef Tyson Guillen. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen 1826.
  • Ödåkra Tennisklubb, med chefstränare Kenth Gustafsson. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Skåne.
  • Åstorp/Kvidinge IBS, med senioransvarig Lennart Hultberg. 25 000 kr från Stiftelsen Gripen.
  • Exempelvis har LUGI Vattenpolo jobbat hårt med att förändra attityder och bygga ett positivt klimat på träningarna genom en stark värdegrund.

– För oss som förening betyder det jättemycket att få en sådan här utmärkelse. Det är ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning i verksamheten, och på barn- och ungdomssidan i synnerhet. Träning hos oss ska vara positiv och utvecklande för alla, säger Seth von Dardel, styrelseordförande i LUGI Vattenpolo.

Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen Finn samt Stiftelsen Gripen och Sparbanksstiftelsen Skåne. Stiftelserna står tillsammans med Skåneidrotten också bakom Idrottsledargalan och Skånes Idrottsledarstipendier.