Sparbanken Skåne blir karnevalsbank 2022

Sparbanken Skåne blir karnevalsbank 2022

Lundakarnevalen byter bank efter 50 år. Valet har fallit på Sparbanken Skåne som har ledningskontor endast några hundra meter från karnevalsområdet i centrala Lund.

Lundakarnevalen samlar vart fjärde år flera hundra tusen besökare från hela landet. Under några dagar förvandlas Lundagård till ett hektiskt karnevalsområde med tältnöjen, artister, studentspex och mycket annat. Den första Lundakarnevalen hölls 1849 och det har hela tiden varit studenterna som varit drivande. Senaste arrangemanget år 2018 omsatte över 30 miljoner kronor.

Sparbanken Skåne och bankens föregångare (som Sparbanken Finn, Lundabygdens Sparbank och Sparbanken i Lund) har verkat i Lund sedan 1800-talets första hälft. Ett starkt engagemang i studentlivet har alltid varit centralt för banken, som nu också blir officiell karnevalsbank. Detta har möjliggjorts tack vare bankens ägarstiftelse Sparbanksstiftelsen Finn.

– Storleksmässigt är Lundakarnevalen idag som ett mindre företag och just under våra arrangemangsdagar sker tusentals och åter tusentals transaktioner med besökarna. Vi byter leverantör av finansiella tjänster och ser att Sparbanken Skåne har rätt förutsättningar för att kunna hjälpa oss. Banken har en tydlig anknytning till Lund, ett naturligt val helt enkelt, säger Emil Fredberg, press- och sponschef för Lundakarnevalen.

2022 års upplaga av Lundakarnevalen går av stapeln den 20-22 maj. För många studenter har det varit tuffa ett och ett halvt år med coronarestriktioner som begränsat det sociala livet.

– Vi är många som verkligen ser fram mot denna karneval, säger Emil Fredberg.

– Lundakarnevalen är en stor och viktig händelse för hela Lund. Detta kommer att bli ett roligt samarbete och jag ser själv fram mot den dag som karnevalståget ringlar genom stan igen. Rent konkret kommer vi att hjälpa till med betallösningar, system och andra banktjänster, säger Björn Ovander, bankchef på Sparbanken Skåne.

Temat för 2022 års karneval är Katastrofalkarneval. Ibland blir saker helt enkelt inte riktigt som man tänkt sig, i vardagen, skolan och andra sammanhang. Lundakarnevalen kommer att fira dessa missförstånd, fadäser och klavertramp.