En dag med Gårdens Djur ÅK2

En dag med Gårdens Djur ÅK2

Var kommer maten ifrån? Hur ser framtidens hållbara lantbruk ut? Och hur mjuk är egentligen fårets ull?

Boka in klassen för ett lärorikt besök i bondens vardag. Sparbanken Skåne bjuder i samarbete med sina ägarstiftelser in elever i årskurs 2 till En dag med gårdens djur.

Vi besöker något av gymnasierna med naturbruksprogrammen i Bollerup, Svalöv eller Önnestad. Under rundvandringen lär vi oss om brödet, mjölken och köttet. Kort och gott, matens väg till tallriken från ett levande lantbruk. Vi tittar också närmare på några av bondens maskiner.

Erbjudandet är kostnadsfritt och riktar sig till skolklasser i Eslöv,Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826 står bakom projektet och finansierar buss till och från anläggningarna samt guider på plats. Besöken sker i slutet av april och under maj månad. Varje rundvandring tar cirka 2 timmar. Möjlighet finns att äta medhavd fika och lunch.

Lärare som vill delta med sina andraklassare gör en intresseanmälan på www.sparbankenskane.se/gardensdjur Där finns också mer information om hur utflykten är upplagd och hur bokningen sker.

Välkommen till En dag med gårdens djur!

Vem står bakom projektet?
En dag med gårdens djur är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne med ägarstiftelser. Det genomförs i samarbete med LRF Skåne och gymnasierna med naturbruksprogrammen i Bollerup, Svalöv och Önnestad. Deltagande är kostnadsfritt för skolorna. Projektet finansieras i sin helhet av sparbanksstiftelserna.